Mikrolån

Er din laptop brændt sammen lige midt i eksamensperioden? Mangler du penge til en uforudset regning som SKAL betales lige nu og her. Måske eret mikrolån noget for dig. Læs med og find ud af hvad du kan låne og om du kan kvalificere til et rentefrit mikrolån. Hvad er et mikrolån? Indholdsfortegnelse Hvad

Kronelån

Kronelån

Sats4,63

fra 100 kr

lån størrelse

Simbo

Simbo

Sats4,63

fra 50 kr

lån størrelse

Annafinans

Annafinans

Sats4,63

fra 3000 kr

lån størrelse

Er din laptop brændt sammen lige midt i eksamensperioden? Mangler du penge til en uforudset regning som SKAL betales lige nu og her. Måske er et mikrolån noget for dig. Læs med og find ud af hvad du kan låne og om du kan kvalificere til et rentefrit mikrolån.

Hvad er et mikrolån?

Mikrolån dækker over to slags lån:

 1. Små lån til private
 2. Lån til fattige i ulande

I denne artikel ser vi kun på lån til private og altså ikke mikrolån til fattige i ulandene. Er du interesseret i den type mikrolån, kan du blandt andet læse mere DIIS.dk. Her på siden skal det dog mere handle om det DU mangler og hvordan du får råd til det. Det kan du blandt andet få ved at tage et mikrolån!

Lån til det du lige mangler

Et mikrolån er et lille forbrugslån med en forholdsvis kort løbetid. Mikrolån kan også blive kaldt minilån, sms lån, kviklån og en hel masse andet. Det dækker typisk over nogenlunde den samme type lån, men der er også forskel.

Hvis vi skal definere et mikrolån:

Lån på op til 10.000kr med en løbetid på under 1 år.

Hvad kan du så låne til?

 • Tandlæge regning
 • Nyt TV
 • Ny smartphone
 • Ny bærbar
 • Ferierejse
 • Studiebøger
 • Cykel eller løbehjul
 • og en masse andet…

Hvad som helst faktisk. Du bliver ikke spurgt om hvad du skal bruge pengene til og der er ingen krav om dokumentation. Derfor kan du også bruge penge fra et mikrolån på lige det du vil. Tag dem med på ferien eller på festival, køb noget til dine børn, forkæl dig selv, du bestemmer. Hvis du læser med her kan du endda få at vide, hvordan du finder et rentefrit mikrolån. Ja, de findes og den er god nok.

Hvor kan du finde et mikrolån?

Der findes en lang række firmaer der tilbyder mikrolån. Blandt andet:

 • Vivus
 • DER
 • Ferratum
 • Simbo
 • og mange flere

Øverst på siden kan du finde en oversigt over mikrolån. Feedet opdateres automatisk med nye priser og renter, sådan at du altid kan finde det billigste lån med de bedste renter. Vi har ikke alle lån men dog rigtig mange. På oversigten kan du blandt andet se ÅOP, så du kan sammenligne mikrolån på tværs af forskellige lånetyper. Det er vigtigt, især når du har lån med forskellig løbetid. Du kan læse meget mere om hvordan du sammenligner mikrolån nedenunder.

Hvad koster et mikrolån?

Et mikrolån er et mindre forbrugslån på op til 10.000kr. Du får et lån og skal så betale lånet tilbage i en eller flere rater. Dertil skal du betale rente og eventuelt nogle gebyrer. Det er så at sige prisen på et mikrolån.

Rente

Renten er den nominelle rente du skal betale på dit lån. Det er den rente du kender fra dit banklån. Det kan for eksempel være 20%, som udregnes pr. kvartal typisk. Den nominelle rente er dog sjældent det eneste du skal betale.

Gebyrer

Mikrolån har typisk et gebyr for at oprette lånet. Det kan hedde sådan noget som “etableringsgebyr” eller lignende. Nogle gange er et opstartsgebyr det eneste du skal betale. Sådan er det ofte, hvis du tager et sms lån, hvor løbetiden kun er et par måneder. Hvis du ikke skal betale rente, men kun gebyr, er det vigtigt at du kan omregne gebyr til rente. Det gør vi ved at bruge ÅOP, altså årlige omkostninger i procent.

ÅOP

ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent, er det vigtigste at se på, når du sammenligner mikrolån. Årlige omkostninger i procent medregner alle udgifter i et lån til en fast rente. Det gør det muligt at sammenligne lån, der er meget forskellige. Det gør også at du kan finde det billigste lån meget nemmere. Her er det dog vigtigt at være klar over at mikrolån kan have meget høj ÅOP, da løbetiden er så kort. Når et lån kun har en løbetid på et par måneder, vil ÅOP være meget høj og det kan være misvisende.

Rentefri mikrolån

Der findes flere låne firmaer, der tilbyder rentefri mikrolån. Det er blandt Vivus og Ferratum, der lige nu tilbyder rentefri lån til nye lånere. Du kan typisk låne et par tusind kroner, som skal betales tilbage efter 30 dage. Hvorfor nu det? Jo, fordi lånefirmaerne håber på at du så tager et lån på et andet tidspunkt.

Indtil videre er det altså kun de helt små mikrolån på et par tusind kroner, som du kan få rentefrit. Der er dog også flere andre firmaer, der tilbyder rentefri afbetaling igennem fx Sparxpress. Her må du dog se hos den enkelte forhandler om de tilbyder rentefri finansiering.

Husk på at du skal se på ÅOP og ikke renten, for at se om der er tale om et rentefrit lån. Et rigtigt rentefrit lån har en ÅOP på 0%. Der er nemlig flere firmaer der tilbyder lån til til 0% i rente, men hvor der så er et gebyr. Det giver så en ÅOP på flere procent og er altså ikke rentefrit.

Skal du tage et mikrolån eller kviklån?

Mikrolån er ikke en specifik type lån, men mere et kaldenavn for forbrugslån på under 10.000kr. Dertil kommer så at mikrolån har meget tilfælles med en anden type minilån, nemlig de såkaldte sms lån.

Det er her den egentlige forskel er. Skal du låne et par tusind kroner, har du nemlig flere muligheder. Enten kan du vælge et af de såkaldte kviklån, der fx tilbyder at låne 5000 kr. Her kan du få et lån med løbetid på fx 1 år til en lavere rente. Du kan også låne pengene hos et sms lån firma, hvor du har en meget kort løbetid på et par måneder. Her er renten typisk meget højere.

Hvorfor skulle du så eventuelt låne til dyrere renter med et mikrolån? Det er typisk lettere at få et mikrolån end et almindeligt kviklån. Det kan være en fordel, hvis du ikke har god kreditværdighed. Langt de fleste der søger om et mikrolån, bliver godkendt til det, mens flere får afslag på de almindelige kviklån. Det kan derfor være den eneste mulighed at tage et mikrolån.

Du skal bare være helt klar over hvilke vilkår der gælder. Det betyder at du læser det med småt, hvor renter, gebyrer og løbetid er beskrevet. Overholder du ikke aftalen, kan det nemlig blive rigtig dyrt, rigtig hurtig.

Mikrolån trods RKI

Kan jeg låne penge når jeg står i RKI? Det er et spørgsmål der ofte dukker op, men svaret er desværre skuffende. Nej, du kan ikke tage et mikrolån, når du står i RKI. Der findes ingen lånefirmaer, der tilbyder lån til personer der er registeret som dårlige betaler.

Du kan ikke optage mikrolån når du står i RKI, men der er andre muligheder. Du kan for eksempel finde en kautionist, som kan stå som medunderskriver på dit lån.

Mikrolån til fattige i ulande

I begyndelsen af artiklen nævnte vi at der findes en anden type mikrolån. Det er den type lån, som private kan give til iværksættere i den tredje verden. Det kan for eksempel være et lån til en kvinde i Sudan, der gerne vil starte en lille restaurant eller en mand i Bangladesh, der vil investere i redskaber til landbrug.

Der findes en række portaler der faciliterer denne type investeringer med forskellige vilkår. Mikrolån er tiltænkt som investeringer, ikke som ulandshjælp. Det går altså ud på at låne penge ud til projekter, som man tror vil give indtjening. På den måde hjælper man sig selv og andre samtidig.

Find det bedste lån til dig fra

35 tilbud
Tjek alle tilbudKontrollere

Ved at sende din anmodning kan du modtage penge på 15 minutter!