[object Object]

Ferratum lån

Sats:3,63

til 50000 kr

Mere info

Hvad er reglerne for at få boligstøtte?

cabinets-contemporary-counter-2089698

Det kan være virkelig komplekst at undersøge boligstøtte, og at finde ud af hvilke regler der gælder for ens unikke situation, for at man kan få boligstøtte. Der er nemlig mange faktorer der spiller ind i det, om du kan få boligstøtte eller ej.

Hvis du bor til leje i en bolig med eget køkken, så er der potentiel mulighed for at du kan få boligstøtte. Du skal dog bo i boligen, hele året. Hvis man bor flere sammen, er det kun én af beboerne der kan få boligstøtte. Boligstøtten bliver udbetalt til den person som ansøger om boligsikringen, eller til boligselskabet som til sidst trækker beløbet fra huslejen.

Vi tager i denne artikel et kig på de nærmere gældende regler.

Kan jeg få boligstøtte når jeg har en ejerbolig eller bor i en andelsbolig?

Hvis du bor i en andelsbolig eller en ejerbolig, kan du også søge om boligstøtte, hvis du er førtidspensionist eller folkepensionist. Her bliver boligstøtten udbetalt som et lån. Dvs. du skal altså betale støtten tilbage, så det fungerer som et lån, hvis det er du bor i en ejerbolig. Hvis det er du bor i en andelsbolig, bliver boligstøtten også udbetalt som et lån. I begge tilfælde skal man underskrive en gældserklæring for at få boligstøtte. Denne gældserklæring betyder, at man personligt hæfter for gælden og har pligt til at betale lånet tilbage.

Hvis du ikke har mulighed for at betale hele lånet af på én gang, skal du tage kontakt til Udbetaling Danmark, som står for inddrivelsen af pengene fra dit boligstøttelån. Her kan du lave en aftale om at betale lidt af på lånet af gangen.

Du kan læse meget mere om hvad det vil sige at få boligstøtte udbetalt som et lån, ved at klikke lige her.

Hvor meget kan jeg få udbetalt i boligstøtte?

Hvor meget du kan få udbetalt i boligstøtte, afhænger af nogle forskellige ting. Bl.a. din husleje når aconto er trukket fra, hvor mange m2 din bolig er, hvor mange børn og voksne der bor i boligen, indkomst og formue for alle der bor i boligen, samt om du er folkepensionist eller førtidspensionist. Det er vigtigt at vide, at du ikke skal betale skat af din boligstøtte. Hvis du er nysgerrig på hvor meget du ca. kan få udbetalt i boligstøtte, kan du gå til denne boligstøtteberegner lige her, og se hvor meget du kan få udbetalt, klik her.

Hvordan ansøger jeg om at få boligstøtte?

Det er lettest at begynde din ansøgning om boligstøtte, når du har din lejekontrakt på plads. Dog ikke hvis du bor i et alment boligselskab.  Her får Udbetaling Danmark automatisk oplysninger om boligen fra dit boligselskab. For at begynde ansøgningen om boligstøtte, kan du blot klikke på dette link lige her, for at komme til den digitale formular. Desuden har Borger.dk lavet en hel video, der viser dig hvordan du søger om boligstøtte, den kan du se ved at klikke her.

Kan jeg få udbetalt boligstøtte som pensionist eller førtidspensionist?

Førtidspensionister, som har fået en førtidspension før 1. januar 2003, samt almene folkepensionister, har mulighed for at søge om boligstøtte.

Er boligstøtte udregnet efter indkomst?

Boligstøtten er beregnet efter forskellige faktorer, disse inkluderer: din husleje efter at aconto er trukket fra, samt hvor mange m2 din bolig er, hvor mange børn og voksne der bor i boligen, den samlede indkomst og formue for alle der bor i boligen, samt om du er folkepensionist eller førtidspensionist. Du betaler ikke skat af din boligstøtte.

Hvordan tilbagebetaler jeg min boligstøtte?

Hvis du skal tilbagebetale din boligstøtte, skal du tage fat i Udbetaling Danmark, som står for inddrivelsen af boligstøtte. F.eks. hvis du har fået udbetalt for meget, eller hvis du har boet eller bor i en ejerbolig eller andelsbolig og har taget boligstøtten som et lån. Du kan enten afbetale hele beløbet på én gang, eller du kan vælge at lave en afdragsordning med Udbetaling Danmark. Du kan tilbagebetale din boligstøtte, ved at klikke her.

Kan jeg få boligstøtte når jeg er på kontanthjælp?

Dette afhænger af modtagerens alder, samt om man er forsøger, gift, samlevende eller enlig. Er de samlede ydelser over modtagerens grænse, vil man få mindre i særlig støtte eller boligstøtte. Det er dermed ikke selve kontanthjælpen der bliver nedsat.

Hvordan bliver min boligstøtte udbetalt til mig?

Du kan regne med at din boligstøtte, bliver udbetalt den første hverdag i måneden til din Nem konto. Hvis ikke den bliver udbetalt, skal du kontakte Udbetaling Danmark.

Kan jeg få boligstøtte når jeg bor i et forældrekøb?

Selv hvis dine forældre har købt en lejlighed til dig, og du har underskrevet en lejekontrakt med de, har du mulighed for at søge om boligstøtte, efter de helt normale regler, som gælder alle andre også.

Hvordan kontakter jeg Udbetaling Danmark?

Du kan kontakte Udbetaling Danmark på tlf. 70 12 80 63, alle hverdage. Mandag til onsdag mellem 08:00 og 16:00, torsdag fra 08:00 til 18:00 og fredag 08:00 til 15:00. Lørdag og søndag er lukket. Derudover kan du også sende digital post til ”Boligstøtte”, gør dette ved at log ind på borger.dk

Find det bedste lån til dig fra

37 tilbud
Tjek alle tilbudKontrollere

Ved at sende din anmodning kan du modtage penge på 15 minutter!