[object Object]

Ferratum lån

Sats:3,63

til 50000 kr

Mere info

Hvad er Nem-ID?

nem-id

Nem-ID er et login du kan bruge, til når du skal logge ind i det offentlige internet-system, for f.eks. at forny dine recepter hos lægen, når du skal underskrive vigtige dokumenter fra din bank, når du skal logge ind på netbank, rette din årsopgørelse hos SKAT og lign. Nem-ID er meget smart, og gør dine personlige oplysninger langt mere sikre og krypterede, så hackere og lign. ikke kan få fat i dine oplysninger så nemt. Når du skal logge ind med Nem-ID, så skal man både have et brugernavn og en adgangskode, samt skal man selvfølgelig benytte sig af sit nøglekort, som både findes fysisk eller digitalt. Når man bruger sit nøglekort, står der en lille kode, den skal man skrive ind, på den side man er ved at logge ind på, og så kommer man ind på siden. Det er en lille unik kode, som kun kan bruges én enkelt gang. Sådan er det med det fysiske nøglekort. Med det digitale nøglekort, som du kan hente på en app, til enten iOS eller Android, der skal du ikke skrive nogen kode, men du skal verificere dig selv, ved at swipe på din mobil og bruge fingeraftryk. På den måde kan man sige, at den unikke kode der er på det fysiske nøglekort, så er fingeraftrykket den unikke kode der er på det digitale nøglekort. Så for at en person kan misbruge dit Nem-ID login, så skal han altså have både dit brugernavn, adgangskode og nøglekort, som du har enten digital eller fysisk, og det er altså lidt af en udfordring.

Hvordan bestiller jeg et Nem-ID?

Som borger i Danmark, kræver det offentlige at du har et Nem-ID, så du kan styre din kontakt til det offentlige lettere og mere selvstændigt. Dog hvis du har et psykisk eller måske endda fysisk handicap, som gør dig ude af stand til at kunne benytte Nem-ID, er du selvfølgelig undtaget. Men hvis du er egnet til at bruge Nem-ID, så kan du bestille et Nem-ID nøglekort på https://www.nemid.nu/dk-da/. Når man går direkte ind på deres side, så starter man på “Nem-ID Nøgleapp”, som altså er appen hvor du har et nøglekort på din smartphone. Det er nemmere for Nem-ID at styre det via en app, fremfor et fysisk kort som skal sendes hver gang du har brugt alle koderne. Sådan er det ikke med nøgleappen, der skal du aldrig forny din app, måske kun hvis softwaren skal opdateres, men ikke fordi der er noget der som sådan skal opdateres ift. dit digitale nøglekort. Desuden er det langt bedre for klimaet, hvis du har det på en app, da nøglekortet er lamineret med plastic og lign. Når du er inde på hjemmesiden, så kan du selv vælge om du vil have et Nem-ID nøgleapp eller Nem-ID nøglekort. Hvis du vil have en nøgleapp, skal du trykke på enten App Store eller Google Play. Du skal trykke på App Store, hvis du har en iPhone og Google Play, hvis du har en android smartphone. Hvis du skal bestille et fysisk Nem-ID nøglekort, så kan du klikke lige her og bestille et i dag. Det kræver dog at du kan bevise at du er dig, vha. dansk kørekort eller dansk pas.

Hvordan fornyer jeg mit Nem-ID?

Når du skal logge ind på en side med dit Nem-ID, men du finder ud af, at du ikke har flere unikke koder tilbage på dit fysiske nøglekort, så kan du bare trykke på bestil nyt nøglekort, så kommer der et nyt nøglekort til dig med posten. Ellers kan du klikke lige her, for at forny dit Nem-ID nøglekort.

Hvad gør jeg hvis jeg har mistet mit Nem-ID?

Hvis du har mistet dit Nem-ID, er det vigtigt, at du spærrer dit Nem-ID med det samme, så der ikke er nogen andre der kan misbruge det. Hvis du skal spærre dit Nem-ID, så kan du gå til dette link lige her, for at spærre dit Nem-ID med det samme. Du skal logge ind med dit Nem-ID brugernavn og adgangskode.

Hvor lang tid tager det før jeg får mit Nem-ID med posten?

Når du har bestilt et fysisk nøglekort Nem-ID, så går der mellem 9-11 hverdage, før du har fået modtaget dit fysiske Nem-ID i postkassen. Det er alligevel en del dage, derfor kan det være smart at have Nem-ID på en app, hvis det er du bruger dit Nem-ID meget.

Hvornår kan man få et Nem-ID?

Hvis du er under 15 år gammel, kan du kun få Nem-ID til din bank. Hvis du er 15 år eller derover, kan du få Nem-ID til alt.

Hvad gør jeg hvis jeg har glemt min kode til mit Nem-ID?

Hvis du har glemt din kode til dit Nem-ID, kan du klikke lige her, for at nulstille din adgangskode til dit Nem-ID login.

Find det bedste lån til dig fra

37 tilbud
Tjek alle tilbudKontrollere

Ved at sende din anmodning kan du modtage penge på 15 minutter!