[object Object]

Ferratum lån

Sats:3,63

til 50000 kr

Mere info

Afdragsfrit lån

house-money-capitalism-fortune-12619 (2)

Hvad er et afdragsfrit lån?

Det er muligt, i samarbejde med dit pengeinstitut, at lave en ordning omkring at vælge afdragsfrihed og optage et afdragsfrit lån, med en fast eller variabel rente. Ved at tage et afdragsfrit lån, kan du have afdragsfrie perioder under lånets løbetid, sammenlignet med tilsvarende lån. I disse perioder skal du ikke betale af på lån med afdrag, hvilket kan give rum og luft i din daglige økonomi. Dette kan gøre sig gældende, hvis du f.eks. har en anden og dyrere gæld, som du gerne vil betale af. Du skal dog fortsat betale renter og gebyrer i de afdragsfrie perioder. Det er blevet besluttet fra statslig side af, at et lån højst må have 10 år uden afdrag. Det er for at undgå, at folks der optager lånet, får en gæld der vokser sig for stor og uoverskuelig grundet de fortsatte renter og gebyrer. Den månedlige ydelse stiger, hvis lånet misligholdes.

I de afdragsfrie perioder vil du altså fortsatskulle betale renter og gebyrer på dit lån. Dette bevirker selvfølgelig, at dit lån vil være dyrere i længden. Det vil dog have en samlet positiv effekt på din gæld, hvis du bruger disse perioder til at tilbagebetale andre lån og andet gæld.

Nogle afdragsfrie lån tilbyder en lavere rente i den afdragsfrie periode. Brug derfor din afdragsfrihed til at tilbagebetale de dyreste lån således, at dine samlede kreditomkostninger vil være så lave som muligt.

Der er naturligvis fordele og ulemper ved at optage et afdragsfrit lån. Du skal være særligt opmærksom på de forskellige fordele og ulemper, hvis du overvejer et afdragsfrit lån. Uagtet om det er et afdragsfrit realkreditlån eller forbrugslån, vil de fleste af følgende fordele og ulemper være i spil.

Fordele ved et afdragsfrit lån og tilsvarende lån

Det er selvfølgelig en fordel at få mere luft og rum i den daglige økonomi, og dermed råd til at betale af på andre lån. Dette er den primære årsag for mange til at benytte sig af et afdragsfrit lån.

Optager du f.eks. et realkreditlån og et boliglån til at købe en ny bolig, vil det som oftest være boliglånet fra banken, der er det dyreste, snarere end realkreditlånet. Derfor er det vigtigst at få tilbagebetalt banklånet først, hvis du ønsker at gøre kreditomkostningerne i det samlede billede lavere og billigere.

Den såkaldte ”lavinestrategi” bruges til at tilbagebetale det dyreste lån først, og så hurtigst som muligt. Det kan altid bedst svare sig at betale de dyreste lån først – f.eks. det eller de lån, med den højeste ÅOP.

En anden grund der kunne være til at vælge et afdragsfrit lån erm at du har lyst til at investere mere. Denne investering kunne være i aktier eller obligationer. Det kunne også være i din egen pensionsopsparing. En afdragsfri periode giver luft i økonomien til at foretage investeringer andetsteds. Desuden kommer et afdragsfrit lån ofte med en rigtig god rente under hele lånets løbetid, medmindre ejendommen væsentligt misligholdes. Når afdragsfriheden udløber, skal du betale renter og bidrag igen, ligesom på eksempelvis et fastforrentet obligationslån.

Du skal dog ikke kaste dig ud i dette, uden at have rådført dig med en ekspert på området først.

Ulemper ved et afdragsfrit lån og afdragsfrit realkreditlån

Der er selvfølgelig ulemper forbundet med at optage et afdragsfrie lån, hvor du ikke skal betale af på lånet i en bestemt periode, når lånet er et afdragsfrit lån. Som det vigtigste skal du være opmærksom på, at lånets kreditomkostninger vil stige, og det samlede lån vil derfor i sidste ende være dyrere at tilbagebetale.

Dette skyldes, at du i de afdragsfrie perioder kun betaler de renter som lånet stiger med, så hovedstolen, altså det oprindelige lånte beløb plus renter, bliver ikke mindre. Det kan være okay, hvis du bruger de penge, du får til rådighed til at tilbagebetale et dyrere lån. Her er det vigtigt at holde fokus på din samlede gæld i alt.

Når den afdragsfrie periode slutter, kan der ske en pludselig stigning i dine omkostninger. Det er vigtigt at være opmærksom på. Renten plejer normalvis at sige, så lånet vil altså blive endnu større, hvis du ikke tilbagebetaler det.

Vær opmærksom på vilkårene for afdragsfri lån

Vilkårene er forskellige, alt afhængigt af, hvilket afdragsfrit lån du vælger. Ved nogle lån kan du bruge et såkaldt ”klippekortsystem”, mens ved andre lån, foreligger der allerede bestemte afdragsfrie perioder.

Ved mange realkreditlån, er det de første 10 år, som er afdragsfrie år. Forbrugslån tillader som ofte, at du selv vælger, hvilke måneder du vil have som afdragsfrie måneder.

Find det billigste afdragsfri lån

Det er nemt og hurtigt at google sig frem til de forskellige afdragsfri lån, som er på markedet. Her kan du også lave en sammenligning mellem de enkelte, og finde netop dét afdragsfri lån, som passer til dig og dine behov.

Find det bedste lån til dig fra

37 tilbud
Tjek alle tilbudKontrollere

Ved at sende din anmodning kan du modtage penge på 15 minutter!