[object Object]

Ferratum lån

Sats:3,63

til 50000 kr

Mere info

Veksle penge

computer-data-display-1073765

Den bedste måde at veksle penge på

Det er kun i Danmark og i det danske rigsfællesskab at der anvendes Danske kroner. Det betyder også, at hvis du skal ud og rejse, er det ofte nødvendigt at veksle valuta til den lokal valuta der anvendes i landet du skal til. Men hvad er egentlig den bedste måde at veksle penge på? Det ser vi nærmere på her

Der er ikke noget så skønt som en sommerferie til et solrigt land eller en dejlig storbyweekend i udlandet. For at du kan få stillet din shoppelyst, er det dog nødvendigt, at du bruger den valuta der er gangbar i det land du befinder dig i.

Den bedste måde at veksle penge til lokal valuta og hæve valuta, finder du typisk i Global Exchange butikker rundt omkring i landet. Der er flere af disse i Københavns Lufthavn, men desværre er gebyrerne ofte lidt højere her, da der er så mange rejsende, at de tillader sig at tage lidt ekstra for at tilbyde udbredte valutaer som forex bank eller western union. Det behøver ikke kun at være Københavns Lufthavn, det kan også f.eks. være Billund Lufthavn eller andre lufthavne i Danmark. Hvis du bare skal hæve penge, kan dette løses i en standard hæveautomat, som du kan finde over det hele i Danmark.

Kan jeg veksle penge hjemmefra?

I nogle banker, kan man stadig få udbetalt og hævet den ønskede valuta i udenlandske mønter, samt tilbyder nogle at købe valuta, men det er et marked som er nedadgående, grundet økonomiens digitale fremgang. I dag er det mere normalt at få den bedste vekselkurs på din valuta online. Men dog findes der stadig mange forskellige vekselbureauer, som tilbyder valutaveksling af de mest udbredte valutaer. Hvis du vil veksle penge hjemmefra, er det nok den bedste mulighed at finde en online service, som kan hjælpe dig med at veksle til de gængse valutaer. Men det afhænger selvfølgelig at om det er et større beløb eller om vekselkursen overhovedet er god online.

Hvilke muligheder er der for at veksle kontanter?

Mange tænker sikkert på banken når det gælder om at veksle penge til udenlandsk valuta. Her kan du dog også sagtens veksle sine danske kroner til udenlandsk valuta, du skal dog være opmærksom på, at banken tager et gebyr for at veksle dine penge. Vil du veksle til udenlandsk valuta i banken skal du desuden være opmærksom på, at det ofte er nødvendigt at forudbestille valutaen i god tid inden du skal bruge den.

Der findes heldigvis også andre steder at veksle penge end i banken. Der er nemlig i flere større byer vekselbureauer hvor man kan komme ind direkte fra gaden og veksle penge. Der er hård konkurrence blandt vekselbureauerne, derfor er gebyrerne ofte helt i bund ved disse bureauer. Vil du gerne have kontanter i hånden kan det derfor være en god forretning, at anvende et vekselbureau.

Hævekort og kreditkort er også en mulighed

Kontanter har selvfølgelig den svaghed, at du kan blive udsat for tyveri og så er hele rejseopsparingen væk. Derfor foretrækker mange, at anvende deres kreditkort direkte som betalingsmiddel når de er ude at rejse. Dette er bestemt også en mulighed. Kreditkort som Mastercard og Visakort kan benyttes i næsten alle lande. Fordelen ved at benytte dit kreditkort er også, at du slipper for at stå med ubrugt valuta når du vender tilbage til Danmark.

Ønsker du at få kontanter i hånden kan du sagtens bruge dit kreditkort til at hæve den lokale valuta i de fleste kontantautomater i udlandet. Her skal du dog være opmærksom på, at du kommer til at betale et gebyr når du hæver i en udenlandsk hæveautomat. Hvorvidt du ønsker at veksle kontanter i Danmark inden du rejser eller du bruger dit kreditkort, er således meget et spørgsmål om temperament. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder.

Find det bedste lån til dig fra

37 tilbud
Tjek alle tilbudKontrollere

Ved at sende din anmodning kan du modtage penge på 15 minutter!